10 november 2005

Ronald McDonald overleeft grijnzend brandstichting - hamburgerkalifaat wederopgestaan!

The image “http://www.spiegel.de/img/0,1020,538652,00.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Ha, ha! Kijk eens hoe de Franse frietjes overbakken zijn. Parijs, 6 november 2005. Een uitgebrand McDonalds' restaurant. McWorld wordt er niet warm of koud van. Verzekering betaalt. Over een jaar of zo draaien we weer. Wilt u mayonnaise bij uw frietjes?
Oom Ronald is de plastic plaatsbekleder van echte ooms, die niet meer beschikbaar zijn om neefjes en nichtjes mee te nemen naar een feestmaal.

Maar zijn die ècht niet meer beschikbaar?

In de buurt waar deze McDonald staat (of stond), lopen genoeg beurs rond, die zelf een restaurant zouden kunnen beginnen. En hun oude oom, met warme knieën, is vrij beschikbaar om eenzame kinderen te troosten.

In plaats van 5000 straathoekwerkers te posteren op 'gevoelige' plekken in de buurten (aangekondigd plan van de Franse regering), zou je ook aan meer duurzame oplossingen kunnen denken. Zoals deze. En honderd andere. Zoals die alleen kunnen worden uitgevonden door de mensen zelf.

Ze hèbben die duurzame oplossingen al lang geleden uitgevonden. Maar dergelijke initiatieven worden in de kiem gesmoord. Autoriteiten schermen met het spook van de 'globalisatie' en wenden machteloosheid voor. Of met het spook van 'Europa' en de 'Brusselse Bureaucratie'.

De èchte geitenneukers zijn de uitvinders van deze zondebokken.

Ik zal jullie een geheim verklappen: Ze beseffen het zèlf niet eens, de schreeuwlelijken à la Pastors, de mummelende wetenschappers die meegaan met de idee dat het allemaal aan de godsdienst ligt (waren het moslims, de rebellen van Brixton, de gewelddadige gangs van Los Angeles, de Oudejaarsbrandstichters in Groningen? - Vertel me het verschil met wat er nu aan de gang is in de ghettos van Frankrijk!), de borreltafelfilosofen van Ellian - ze beseffen niet, dat ze bezig zijn met trappen naar beneden, om te voorkomen dat nieuwe groepen een rechtvaardige plek gaan innemen in de maatschappij. Het land is immers vol.

Globalisering, Europeanisering wordt in hun onderbewuste gesymboliseerd door de laatste, meest zichtbare, groep "indringers". Ze moeten "integreren", maar dat is geen garantie voor integratie. Ze belichamen het Boze, het Onbetrouwbare. Hirsi Ali heeft het zelf gezegd, vandaag of gisteren in de NRC: Kijk uit voor moderne Moslims, het zijn de toekomstige Assassijnen met een mes tussen de tanden! Daar moet je de Gedachtenpolitie op loslaten, dat wil zeggen, Moslims bij sollicitatie extra screenen (voorstel van Ajaan Hirsi Ali namens de VVD in de Tweede Kamer. Werd gelukkig wèl meteen afgewezen.).

Het is als met de Heksenwaag van Oudewater: Als je bleef drijven was je een heks en werd verbrand. Als je zonk, was je misschien geen heks, maar -helaas- ook dood.

Als een Moslim zegt dat hij een trouw gelovige is, is hij verdacht. En als hij (of zij) zegt dat hij het niet zo nauw neemt met de koranvoorschriften, dan is hij ook verdacht, want hij zal later zich bekeren tot een echte Moslim. Misschien wel nòg verdachter, want Moslims zijn onbetrouwbaar. U gelooft het niet? Ik citeer Hirsi Ali zelf, 8 november 2005 NRC-Handelsblad, pag. 6:
"Goedwillende westerlingen als [Paul] Scheffer laten zich gemakkelijk misleiden. Als ze Moslims zien die zich niet aan alle regels van de Islam houden, denken ze: hé, daar heb je vrijzinnige moslims!
Maar dat is niet zo. Op een later tijdstip in hun leven zullen ze zich alsnog aan de regels gaan houden. Ze veranderen van niet-praktiserende moslims in praktiserende moslims."

[HR: De stiekeme bedriegers! Niet-moslims veranderen immers nóóit op latere leeftijd van opvatting. Kijk maar naar president Bush: Die bekeerde zich weliswaar op 40-jarige leeftijd tot een vorm van evangelisch protestantisme die leert, dat het mogelijk is om rechtstreeks van God raad en instemming te krijgen, maar dat heeft niets veranderd aan zijn corpsballen-mentaliteit. En God had ook gelijk toen Hij hem influisterde, dat er chemische wapens in Irak waren: weliswaar niet in Saddam's bezit, maar een jaar later, gebruikt door het Amerikaanse leger, in Falluja. God is een grappenmaker en Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk...]
"Nu veel praktiserende moslims gevoelig zijn voor de retoriek van het beloofde kalifaat, kunnen ze zelfs gemakkelijk praktiserende fundamentalisten worden."

Aldus het VVD-kamerlid Ajaan Hirsi Ali.

Zo ken ik er nog een paar:

"Nu veel praktiserende christenen gevoelig zijn voor de retoriek van de beloofde wederopstanding (er is de ruïne van een christelijke kapel gevonden in Armageddon!), kunnen ze zelfs gemakkelijk praktiserende fundamentalisten worden."

"Nu veel praktiserende liberalen gevoelig zijn voor de retoriek van de beloofde marktwerking, kunnen ze zelfs gemakkelijk praktiserende fundamentalisten worden."

"Nu veel praktiserende socialisten gevoelig zijn voor de retoriek van de beloofde welvaartsstaat, kunnen ze zelfs gemakkelijk praktiserende fundamentalisten worden."

"Nu veel praktiserende fortuynisten gevoelig zijn voor de retoriek van wat de kale fanaat allemaal beloofde , kunnen ze zelfs gemakkelijk praktiserende fundamentalisten worden."

En Ronald McDonald? - De lachende derde: Zijn hamburger-kalifaat bestaat al lang op deze aarde.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails