08 februari 2006

De Cartoon Jihad: Vuil spel in Denemarken en bij de Islamisten. Maar het had ook Nederland kunnen zijn...

Niet Nederland werd het Jutland van Europa, maar Jutland kreeg, waaraan Nederland, achteraf gezien, maar juist ontsnapte (tot nu toe): Radikale Islamisten, gesteund door een paar opportunistische Islamitische regeringen, kregen de kans om hunnerzijds frustratie om te zetten in een echte cultuur-strijd.

De cartoons komen me de keel uit. Daar praat ik niet over. En ook niet over de hypocriete verontwaardiging van Arabische politici, noch over het gecontroleerde geweld tegen ambassades e.d.

Nee, ik wil vanavond alvast even wijzen op de veruit beste informatie die ik tot nu toe tegenkwam, over de Deense achtergronden van de karikaturen-streek. Het is afkomstig van Salon.com en verscheen vandaag op de Engelstalige site van het Duitse weekblad Der Spiegel. De auteur is de naar Amerika geëmigreerde Deen Jytte Klausen: Cartoon Jihad: Rotten Judgment in the State of Denmark.
Jytte Klausen is politicologie-professor aan de Brandeis University en auteur van "The Islamic Challenge: Politics and Religion in Western Europe."

Citaat:
Het Deense blad dat de Mohammed-cartoons afdrukte, wilde rotzooi trappen -- en de regering wilde een cultuurstrijd. Ze kregen meer dan hun zin.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails