03 juni 2007

Engels leren met de Neoconservatieven

Daar liep onze co-bloggerin Bigberta door Keulen. En wat vond ze in de kiosk? "Spotlight", een US-informatieblaadje dat nog stamt uit de Koude Oorlog en de Amerikaanse bezettingstijd van Duitsland. In Nederland hadden we indertijd ook dergelijk drukwerk, zwaar, maar onzichtbaar, door de CIA en ISIS gesubsidiëerd. Dergelijk materiaal probeert men vermoedelijk op het ogenblik ook tevergeefs in Irak te slijten.

Tot zover weinig nieuws. Maar nieuw is wel, dat dergelijk propaganda- en agitatie-materiaal nu door de neconservatieven is overgenomen. Het "sovjet-rijk van het kwaad" is door hen eenvoudigweg vervangen door ... de Islam.

Om erdoor overtuigd te worden, moet je wel héél erg aan "europaïscher Selbsthass" lijden:

Het komt noooooit meer goed met Europa! We hebben de helpende-, doch ferme, hand van Amerika losgelaten, en .... alle duivels ter wereld hebben zich op ons gestort, ja ons overgenomen! Zo idioot: Je zou haast denken, dat het blad eigenlijk bestemd is voor eigen, US-consumptie.

Voor een deel is dat waarschijnlijk ook zo. State-Department ambtenaren, verantwoordelijk voor "voorlichting" in een wereld vol onbegrip voor het natuurlijke recht van de US om aan anderen voor te schrijven, wat ze van democratie moeten vinden, kunnen trots enkele exemplaren aan hun chefs laten zien. Geld is goed besteed, het gehalte "neocon" is met 300% gestegen! Dan worden vragen naar de effectiviteit van dergelijk drukwerk, snel vergeten. "Heb je ook een exemplaar naar het American Enterprise Institute gestuurd?"

Voor een ander deel, speelt de tekst in op wat we bij Leon de Winter in een vorige post hebben verondersteld als psychisch onderwerpingsmechanisme. "If you can't beat them, join them!" Zo lanceert De Winter zijn virtuele bloedhonden tegen jongeren van Marokkaanse afkomst, ter uitvoering van de gedachten van zijn voormalige kwelgeest, Theo van Gogh. 't Zou kunnen.

Wat treffen we zoal aan in dit nummer van Spotlight? - Bigberta: "Het hele neoconservatieve spookhuis:"

  • Niall Ferguson, die ik hier al eens een keertje heb afgeserveerd ("publiceert bij het American Enterprise Institute"),
  • de familie Kagan, van wie Frederick tegenwoordig ook Fellow bij het AEI is, en
  • Schoondochter Kimberly’s nieuwste boek: Rome and America, waarvoor ook maar even wat reclame wordt gemaakt,
  • en Klaartje Berlinski slaat op de kop van jut, alsof Osama bin-L. eronder zit: K.B. staat erom bekend, dat ze overal Antiamerikanezen ruikt, en als men haar googelt in de Engelstalige Wikipedia, dan komt, ploep!, de term Eurabia op je scherm.

[Het blad is bestemd, o.a. voor scholen, als lesmateriaal om Engels te leren.] Wat voor zinsneden leert men zoal bij mevrouw Berlinski? Het hierboven in de Wikipedia gelinkte boek bevat fraaie zinsneden als:

For the most part, Europe is regarded by American policymakers as an irrelevant museum at best, a squawking nuisance at worst”.

(Om de kinderen een tip te geven: squawking nuisance = krijsende kwelgeest).

Intussen krijst Klaar verder:

“The September 11 attacks were plotted in Hamburg. The assasins of Afghanistan’s Northern Alliance Leader…carried Belgian Passports, Zacarias Moussaoui…was born in France and educated in Britain.”
Leerzaam voor onze kleinen! Europa heeft de terroristen opgeleid. En voor straf "stort het nu in" ('collapses', kinders). [De Florida-conferentie ging ook over de "collapse" van Europa.] Onze goedbedoelende, geduldige-, maar toch wel teleurgestelde tijdgenoot Amerika, heeft het er druk mee, om ervoor te zorgen, dat we niet opnieuw zulke fouten maken.

[De US zelf maken natuurlijk nooit dergelijke fouten. De Taliban inzetten (1988 en later) in Afghanistan tegen de Russen, met hulp van de Pakistaanse ISI, heeft niets te maken met de opkomst van Bin Laden, bij voorbeeld. En ook het Irak-avontuur is een voorbeeld van foutloos handelen.]

Logisch, dat de heer Ferguson vertwijfeld uitroept:

It’s not America’s enemies, who hate the United States most; it’s people in countries, that are supposed to be America’s friends, if not allies.

Ga je schamen, Europeanen! Allemaal samen in de hoek gezet! Ondankbare honden! [-Alleen de Polen, nieuwe Europeanen, mogen weer gaan zitten.] Een zekere "Francis", ingezonden-stukken-schrijver heeft het helemaal begrepen:

"The losers of the world always hate the winner",

en “Howard Juneau” (hoort die bij de verplichte schoolkennis?) zegt:

No one likes us…We don’t care.

[Ik noem dat: Isolationisme, elitisme, als wereldpolitiek. Zie de posten in At Home in Europe over de 'Pharaonic US Embassy in Baghdad'].
Vladimir Poetin wordt intussen bewonderd om zijn “steely blue eyes”. Het is eigenlijk ook een "nieuwe Europeaan" naar het hart van de neocons. Behalve Poetin's betrouwbare ogen, ogen "van bij ons", wat heeft die man in godsnaam te maken met verspreiding van de democratie?

Onder de aangeprezen boeken is er ook één van een homo (jazeker!), ene Bawer, het heet:

While Europe slept. How Radical Islam Is Destroying the West from Within.

Een bericht dat natuurlijk alleen uit Californië kan komen. Bawer “concludes:”

Europe is steadily committing suicide

Waarom dàt ook nog? - Nou, omdat het vrouwen, Joden, homos en demokratische principes konsekwent verraden heeft. Daarom! De vrouw is er in de VS absoluut beter aan toe, dan bij voorbeeld in Nederland. Denk maar aan abortus. De homo's zijn verraden door de erkenning van het gelijkgeslachtelijk partnerschap. Dat doen ze in de VS veel beter: Alleen lesbische kinderadoptie voor de dochter van de vicepresident. Probeer dàt eens in Bush' Texas! het beste wat je kan krijgen, is de belofte van gebed voor de redding van je ziel. En democratische principes? Daarvoor moet je toch ècht bij Poetin zijn.

De aanbeden Ajaan, kampioene voor vrouwen, homos, Joden en andere niet-moslims kan het u allemaal uitleggen, bij een vijgencocktail aan de zwembadrand.

Klaartje heeft het het best samengevat:

"To Hell with Europe”

Een passende eindtoast in Californië, kortom.

"Are We Still Friends?"

Ja hoor, we zijn dol op jullie!


Tot zover de (enigszins aangepaste-) tekst van Bigberta, geheten: Englisch lernen mit den Neocons.

Het komt uit een vernieuwde blog in Duitsland, waaraan wij ook meewerken sinds 1 juni: Watchblog Islamophobie.

Het is de nodige tegenaanval, niet te vroeg, niet misplaatst. Wie Duits leest, heeft hieronder de link:

---------------------------------------
Meer over conservatisme, neoconservatisme en de vijandschap tegen een zich verenigend Europa, binnenkort op "huibslog"in NL en EN.

Gruwelpropaganda over Islamgevaar: De Lage landen, 3 juni 2007: Wiskunde geserveerd met Islamhaat.

1 opmerking:

Huib Riethof zei

Een klein commentaar van mijzelf: Duitse lezers wijzen me erop, dat "Spotlight" geen Amerikaans blad is, maar een uitgave van een gerenommeerde Duitse uitgeverscombinatie die zich specialiseert in lesmateriaal. De besproken uitgave is bestemd voor onderwijs in het Engels aan Duitse middelbare scholieren. De commentatoren en ik zijn het er allemaal over eens, dat deze omstandigheid de zaak alleen maar erger maakt!
Immers, het lijdt geen twijfel, dat bij deze uitgeverij iemand (of iemandEN) geïnfiltreerd en/of "gekocht" zijn, om dergelijke indoctrinatie in de teksten te verwerken. Het is, zoals bigberta zegt, een nog afschuwelijker geval als dat bij het wiskunde-onderwijs, waar de propaganda tenminste nog meegestuurd wordt in een "commerciële" zijkolom.

Related Posts with Thumbnails