28 mei 2007

Leon de Winter's Honden

Het wordt steeds doller in de Rijndelta.

Het lijkt wel een wedstrijd om wie de smerigste collectieve vernederingen kan bedenken voor (Islamitische) immigranten.

In de vorige post kwamen we Wilders tegen, die stadions door Marokkaanse jongens wil laten schoonmaken "met tandenborstels". Die hadden we hier wel verwacht, al overtreft hij al mijn verwachtingen met zijn aan Nazis en racisten ontleend sadisme.

Nu gaan we het hebben over Leon de Winter. Romanschrijver, gewild commentator in de Duitse pers over Nederland en zijn immigranten. Lid van de bende van drie of vijf intellectuele populistische commentatoren die sinds 2002 de dagbladpers onveilig maken. Wat heeft Leon bedacht, om de door hem verachte Wilders te overtreffen?

Lees het in Elsevier's Weekblad (web-editie) van deze week. Bij De Winter zijn het geen tandenborstels, maar honden, die als martelwerktuig moeten worden ingezet. Sadistische verfijning: honden zijn in de Islam 'haram', onrein. Zo, even lekker vanuit Los Angeles Wilders de loef afgestoken!

Elsevier:

Ellian & De Winter

Schrijver Leon de Winter (53) en rechtsgeleerde Afshin Ellian (41) houden samen een weblog bij. Elke werkdag vindt u een bijdrage van één van deze dwarse denkers op elsevier.nl.

Afshin Ellian, 'rechtsgeleerde', kan een volgende keer eens fijn komen uitleggen, hoe in Iran vrouwen die hun niqaab niet goed dragen, publiek worden vernederd. Dat komt, volgens E., door de voorschriften van de Islam. Is Leon de Winter intussen tot de Islam bekeerd? Immers, het gedrag van allochtone relschoppers is verklaarbaar uit de Islam, terwijl dat van autochtobe lieden die hetzelfde doen, is "gewoon, lekker de boel in elkaar slaan. Dat voelt lekker wanneer je tussen de 13 en 21 jaar oud bent. "

We geloven niet dat Leon de Winter zich bekeerd heeft.
Maar: Zou het misschien een algemeen menselijk trekje kunnen zijn, dat bange mensen, of mensen die de angst van anderen exploiteren, de neiging hebben, om, zelf druk in de bibliotheek (van Reagan) bezig, via instrumenten, via agressieve dieren of via schorriemorrie, de symbolen van het 'andere' te vernederen, te martelen, te kijk te zetten?

Naast de jonge Marokkanen, zijn de "slappe" immigranten-knuffelaars de grootste vijanden van Leon en zijn kameraden. Niks "achterstelling", niks imitatie van autochtoon (voetbal-) vandalisme: Marokkanen zijn veel te veel in de watten gelegd door lieden die het op Leon begrepen hebben:

Onzin over achterstelling Marokkaanse jongeren

vrijdag 25 mei 2007 09:29 (Elsevier's Weekblad, web-editie)

Ik had over mijn bezoek aan de Reagan Library willen schrijven, maar ik lees in NRC Handelsblad - elektronisch, ik ben nog steeds in Los Angeles - dat Mohammed Allach, technisch directeur van VVV, denkt dat Marokkaanse hooligans lekker aan het vandalen slaan omdat ze gefrusteerd zijn door achterstelling en isolement in buurten en scholen.

Dat is volslagen onzin, natuurlijk.

Natuurlijk! Wàt een onzin! Ze zijn integendeel verwend, die jonge Marokkanen. Ze mogen alles wat ze willen. De Winter heeft nooit gehoord of gelezen in de tientallen rapporten, artikels en boeken die er zijn geschreven over de frustraties van jonge werklozen in het algemeen, autochtoon, dan wel allochtoon. Zoals, gelukkig, heel veel commentaren in Nederland luiden: Voetbalvandalisme is begonnen bij zich vervelende-, uitgesloten-, gefrustreerde jongens uit stedelijke achterstandswijken. Maar Leon weet het beter. Autochtonen willen "gewoon" rotzooi trappen, maar allochtonen zijn niet "gewoon". Ze doen het, omdat... - ja, waarom eigenlijk?

Autochtone hooligans bijvoorbeeld willen gewoon lekker de boel in elkaar slaan. Dat voelt lekker wanneer je tussen de 13 en 21 jaar oud bent. En dan komt meneer Allach ook niet met een verklaring voor het wilde gedrag van die autochtonen.

Nee "meneer" Allach had het dan ook over Marokkanen. Ik verwed er iets liefs onder, dat deze "meneer", desgevraagd, hetzelfde zou hebben gezegd over autochtonen. Sporttrainers kennen hun pappenheimers uitg de gemarginaliseerde gemeenschappen veel beter dan Reagan-liefhebbers, op zoek naar de waarheid aan de verre Amerikaanse Westkust.

Hitler was een groot liefhebber van Duitse herders. De Einsatzkommandos van de SS in Oost-Europa wisten er ook weg mee (evenals de hondengeleiders van het Amerikaanse leger in Irak; onlangs is er nog één veroordeeld). Daarover straks. Eerst Polizei-Einsatz-deskundige De Winter:

Honden
Wat helpt zijn die ouderwetse latten waarmee de politie vroeger mepte, en vooral honden, zeker bij allochtone hooligans. Honden zijn erg haram, onrein, en bij de volgende interland Nederland-Marokko adviseer ik de politie twee dozijn hongerige herdershonden bij de hand te houden en die op de tribunes los te laten wanneer de Marokkaantjes tekeer willen gaan.

En even verderop:

De KNVB wil nu vijf jaar lang geen wedstrijd meer tegen Marokko spelen. Zijn ze niet goed bij hun hoofd bij de KNVB? Ik wil volgende week weer een interland met Marokko, en ik zou alle Marokkaanse relschoppertjes uitnodigen te komen kijken.

Koest, Bello
Ik zou ze via één ingang laten binnenkomen, tussen rijen van blaffende Bello’s en Bruto’s. Zo leer je de jongetjes hoe de verhoudingen liggen. Van huis uit zijn ze namelijk niks anders gewend.

En als ze tekeer willen gaan en de boel willen versjteren, dan maken onze viervoetervrienden daar snel een einde aan.

Asjeblieft! Ferme taal. En zoveel humor! We doen het niet zelf, we maken onze handen niet vuil aan die viezerikken - nee, daar hebben we "rijen van blaffende Bello's en Bruto's" voor! Haha, Marokkaantjes lekker in de val gelokt. Wij hebben onze "viervoetervrienden". Ze zijn te stom om te snappen, dat wij vééél slimmer zijn dan zij. Zo zat Leon te fantaseren in de Reagan-bibliotheek (heeft Reagan eigenlijk ooit wel eens iets leesbaars geschreven?).

Ik heb een halve dag geaarzeld. Ik ben tenslotte ook maar een "softie". Kan ik de joodse schrijver Leon de Winter confronteren met het gebruik van honden door de nazis bij één van de ergste misdaden tegen de menselijkheid van de twintigste eeuw? Ik besloot van "ja", toen ik het zinnetje las: "Ze zijn van huisuit namelijk niks anders gewend."

Let wel, het gaat hier om jonge mensen, meestal in Nederland geboren, en in de allermeeste gevallen hier opgeleid. Ondanks de materieel betere omstandigheden dan in Marokko, zijn deze jonge mensen verscheurd tussen de ouderlijke tradities en de vreemde, schijnbaar tolerante-, maar eigenlijk onverschillige-, maatschappij. Lieden als De Winter, willen deze jongeren vastpinnen op hun immigranten-afkomst. Precies hetzelfde, deden de antisemieten, die de joden als "volksfremdes Element" afschilderden. Ik kan het niet helpen: het is zo. Het aanbrengen van zo een strikt onderscheid tussen "zij" en "wij", is het begin van discriminatie, die KAN, ik herhaal, KAN, leiden tot verstoting, uitstoting, vernedering en volkenmoord. De grens die niet mag worden overgegaan, ligt behoorlijk ver vóór de verstoting, de criminalisering, waar De Winter zich aan schuldig maakt.

Honden loslaten op weerloze mensen, die in de val gelokt zijn - dat gebeurde in Babi Jar, een kloof even buiten Kiew, waar tienduizenden joden zijn vermoord door SS-Einsatzkommandos in 1941. Jewtushenko schreef er een lang gedicht over, in 1965, dat door de Sowjet-auroriteiten in de ban werd gedaan. Waarom? Omdat het (ook) de medeschuld van de passieve of aktieve Oekraïense burgers aanklaagde.

In Nederland of in de Oekraïne, is dat een taboe-, een haram-, onderwerp. Toch is het een feit. Nederlandse politie-agenten en NSBers met honden joegen op joden. Er werd gelachen om hun angst en hun wonden. Leon de Winter, in 2007, lacht met hun mee. "Van huisuit" weten ze niet beter!

Hier is, wat : STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) Alle rechten voorbehouden © 2002-2007 Artikel door: Kevin Prenger Geplaatst op: 10-5-2007, meldt over Babi Jar:

Deze foto met daarop de achtergebleven kleding en andere bezittingen van de slachtoffers werd na de massamoord genomen door de Duitse legerfotograaf Johannes Hähle. (Bron: Deathcamps.org)

Voorbij de bureaus werden de Joden opgewacht door een groep soldaten met honden die een corridor hadden gevormd. Wat er daarna gebeurde, beschrijft Kuznetsov aan de hand van een ooggetuigenverslag van één van de weinige overlevenden, Dina Mironovna Pronicheva, een jonge moeder die actrice was in het kindertheater van Kiev. “Het was erg smal – ongeveer 11/2 meter breed. De soldaten waren schouder aan schouder opgesteld met hun mouwen opgerold, elk van hen zwaaiend met een knuppel. Wanneer de mensen langsliepen werden ze geslagen. Het was onmogelijk om opzij te springen of ervandoor te gaan. Brute slagen, die meteen bloedingen veroorzaakten, kwamen van links en rechts neer op hun hoofden, ruggen en schouders. De soldaten bleven roepen: ‘Schnell, schnell!’ en lachten vrolijk, alsof ze toekeken naar een circusact. […] Iedereen begon te schreeuwen en de vrouwen gilden. [..] Ze zag mensen op de grond vallen. De honden werden meteen op hen gericht. Eén man slaagde erin om met een harde schreeuw op te staan, maar anderen bleven liggen op de grond terwijl mensen naar voren geduwd werden en de mensenmassa verderging, lopend over de lichamen en hen in de grond trappend.”

Voilà, het is geciteerd. Ik weet heel goed, dat Leon de Winter (noch Ellian) geen genocide wil plegen op Marokkanen. Maar het inzetten van honden om hen te vernederen en te kwetsen, is wèl het begin van ontmenselijking van mensen die "van huisuit" toch al Untermenschen waren.

Ik word er misselijk van. Hoe heeft een nuchter land zoveel hysterici kunnen voortbrengen? Aan De Winter en kornuiten is dit een laatste waarschuwing. Artikel 2 van de Grondwet staat nog steeds.

Het moet worden toegepast om hen tegen zichzelf te beschermen.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails