04 juni 2006

Niemand begrijpt er meer iets van

"Le Monde" heeft nog een correspondent in Nederland, die de lezers vertelt, dat een grote meerderheid van de landgenoten niets moet hebben van de pedofiele kieslijst.
Maar neem het Spaanse "El Pais" van zaterdag 3 juni, toch ook geen naief sensatieblad: Het komt erop neer, dat de Hollanders gek zijn geworden - eerst Hirsi Ali wegjagen en dan ook nog toelaten dat de fanclub van "Martijn" aan de verkiezingen gaat meedoen.
Ik denk echt niet, dat de Nederlandse ambassadeurs daaraan nog iets kunnen doen. En Bolkestein, met zijn ingezonden stuk in de 'Financial Times' ook niet.
En denk niet, dat iedereen het met de wereldkampioenschappen voetbal wel vergeten zal zijn.
Adopteer de vijf pakistaanse maagden, die tegen hun wil worden uitgeleverd aan een vijandige clan. Maar het blijft stil rond het Binnenhof.


Update:
Sinds we, tot op het niveau van buitenlandminister Bot (verdedigde de Deense spotprenten), overal rondbazuinen, dat bij ons "vrijheid van meningsuiting" betekent dat je onverantwoordelijk mag handelen, dus:
  • mensen als groep beledigen (Hirsi Ali, over de spotprenten, in, of all places, Berlijn)
  • zeggen wat je denkt, voordat je nagedacht hebt (Marco Pastors),
  • en zonder rekening te houden met mensen die reden hebben om ultragevoelig te zijn voor bepaalde dingen (vernietigingskampen: Theo van Gogh met zijn "caramel"-grap), want jouw ongefilterde gevoelens komen éérst -
sinds dat gesneden koek is geworden bij de Hollandse jongens van de gestampte pot, kun je ook niet meer optreden tegen mensen, zoals de pedofielen van "Martijn", als ze gebruikmakend van de vrijheid van meningsuiting die ze natuurlijk hebben, indirect oproepen tot het openen van alle sluizen naar sexueel kindermisbruik.
Een dergelijk optreden is traumatisch voor ouders en kinderen die met kindermisbruik te maken hebben of hebben gehad. Je kunt dat vergelijken met de familieleden van concentratiekampslachtoffers. Die worden dan ook terecht beschermd tegen negationisten.

De "vrijheid van meningsuiting" is ondergeschikt aan beschaafd gedrag, aan sociaal gedrag.

Wie dat niet begrijpt, moet dan maar tegen verbod of tegen straf oplopen.

Ik ben benieuwd, of nu ook de kampioenen van de beledigings-vrijheid, zoals we die hebben leren kennen bij de Mohammed-spotprenten en de Hirsi-Ali film, tot in het buitenland in het geweer zullen komen, om het bestaansrecht van de pedofielen-partij te verdedigen.

Ik denk van niet.

Geert Wilders heeft al om een verbod gevraagd van een formatie "met zulke schadelijke ideeën".
-Wat nu? Is de "schadelijkheid" van bepaalde ideeën (niet eens: handelingen) nu ineens toch wèl een criterium voor civilisering van de vrijheid van meningsuiting? Gold dat dan niet voor Moslims?

Misschien begrijpen sommige mensen nu, dat in de rest van Europa niemand er meer wat van begrijpt. En niet alleen niet begrijpt - het begint langzamerhand behoorlijk irritant te worden voor Europese medeburgers uit normale landen.
Ze worden er in Amerika op aangesproken, want de neoconservatieve en patriottisch-religieuze media daar, gooien alles op één hoop, om de verwording van het "oude" Europa maar duidelijk te maken aan de huisvrouw in het Midden-Westen, die denkt dat haar zoon in Irak vecht tegen het Franse verraad aan het Christendom of zoiets.

Inderdaad, Wilders, het is "schadelijk". Schadelijk voor de handel, voor de economie, voor Nederland als vestigingsplaats. En bedenk ook eens hoe schadelijk uw xenofobie is. Om precies dezelfde redenen.

Benieuwd ben ik ook, of Bolkestein weer een apologie gaat schrijven in de "Financial Times".

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails