08 september 2007

Ulfkotte afgemaakt door VB-er Bart Debie

Ik word een beetje moe van de heer Ulfkotte. Maar diens roemloze ondergang als leider van extreem-rechts en bijbehorend rapalje in Europa is te fraai, om onopgemerkt te laten.

Ik was een tijdje bang, dat mijn veronderstelling, dat Ulfkotte eigenlijk blij was met het demonstratieverbod, omdat het hem kon ontlasten van de dure plicht om met Europa's verenigde kaalkoppen voor het Europees Parlement te verschijnen, niet klopte.
Udo ging maar door met:
  • zich braaf aan de zijde van het Vlaams Blok te scharen,
  • complimentjes van Philip Dewinter in ontvangst te nemen en
  • een onontwarbare mengelmoes van doelstellingen te propageren (11 september herdenken, tegen 'Eurabië', Brusselse inwoners van moslim-afkomst intimideren, de sociaaldemocraten aanvallen, enz.).
Maar, god zij gedankt en geprezen, zijn fascistoïde bondgenoten hebben hem gedwongen, om terug te vallen, op het laatste moment, op zijn basis-rol van naïeve- en waarden-bewuste- intellectueel.
Ik kan hem verzekeren, dat ook dat hem niet redden zal. Er zit nog heel wat voor Ulfkotte in het vat.
Ter leringe en vermaak, hieronder citaten uit de blog van de bekende Vlaams-Blokker, ex-hoofdcommissaris van Antwerpen, Bart de Bie (7 september, taalfouten niet gecorrigeerd):

Ulfkotte capituleert

Ulfkotte De Duitser dr. Udo Ulfkotte maakt niet langer deel uit van de organisatie SIOE. De man capituleert onder druk van de islam, enkele politiek-correcte Duitse zogenaamde intellectuelen en een resem politiek-correcte overheidsbeslissingen. Dat valt te betreuren, maar toont eigenlijk vooral aan hoeveel ruggegraad en/of karakter de man eigenlijk heeft. Weinig dus.

Het is niet mijn bedoeling om Ulfkotte hier af te schieten, maar als er dingen worden gezegd die niet erg juist zijn wil ik die hier toch even rechtzetten. Aanvankelijk was de manifestatie georganiseerd door Anders Gravers uit Denemarken en Stephen Gash uit Engeland. Samen vormden zij SIOE. Later is daar Ulfkotte met zijn Pax-Europa bijgekomen. Als Ulfkotte nu in alle mogelijke media verklaart dat de betoging afgelast is, dan heeft hij weinig recht van spreken aangezien hij zeker niet de enige exclusieve organisator is. De organisator is SIOE en daar is van capittuleren geen sprake.

SIOE staat voor: Stop Islamisation Of Europe. Het lijkt me een hooligan-based Engels intiatief. Op de website wordt harde taal gesproken en discipline verafgood. Stewards (demonstratiebegeleiders) en ordediensten zijn niet van de lucht. Leiders zijn onaantastbaar.

Blijkbaar had Ulfkotte geprobeerd om hen het initiatief uit handen te nemen. Ulfkotte's poging om aan de demonstranten ("gangs") een 'softe' uitdossing te verkopen (zie Ulfkotte als gangleader hier op deze blog), kan daarvan onderdeel zijn geweest. Bart Debie gaat verder:

Ik heb Udo Ulfkotte leren kennen als een rare man. Aanvankelijk wou hij niets met het VB te maken hebben. Dat is ieders goed recht natuurlijk. Tot hij wat juridische bezwaren tegen de manifestatie tegen kwam. Hij ontdekte dat ik quasi perfect Duits spreek en dat leek hem handig om de weg te vinden binnen de Brusselse democratie. Ook de hulp van Hugo Coveliers leek hem best nuttig. Herinner u trouwens de vorige Terzake-reportage waar hij nog zei dat hij blij was dat het VB de enige partij in dit land was die hem wou helpen.

Hoe dichter 11 september komt, hoe meer rare kronkels de man vertoonde. Hij beweert voor de Duitse inlichtingendiensten te werken. Wel, als dat zo zou zijn dan lijkt het mij wel bijzonder dom om dat even te gaan rondstrooien. Hij beweerde inside informatie te hebben vanuit het kabinet van burgemeester Thielemans en de politie. In werkelijkheid vertelde hij me dingen die ik kon lezen in de krant die voor mijn neus lag. Hij verklaarde in De Standaard dat hij 250.000 euro van zijn persoonlijk geld investeerde in de manifestatie. De beide overige organisatoren wisten daar niets van. Zulk een bedrag leek me wel wat overdreven. Deze week bleek de man niet eens geld te hebben voor een vliegtuigticket van Frankfurt naar Brussel. Eerder kreeg ik al een zielige mail met de vraag naar sponsors en beweerde de man dat hij zijn Harley-Davidson al moest verkopen. Ook zijn werkelijke woonplaats in Duitsland moest - in opdracht van de hoogste Duitse veiligheidsdiensten - geheim blijven.

(Vet van mij, HR) Niet alleen de Duitse-, ook de Israëlische, de Engelse en de Amerikaanse inlichtingendiensten, moeten hoofdpijn hebben van tovenaarsleerling Ulfkotte. De man dringt zich op. En, als zijn vrijage slecht afloopt, schrijft hij een roman, waarin de betrokken veiligheidsdienst wordt zwartgemaakt.

Wat het geld betreft, merkten we al op, dat Ulfkotte fondsen van de Vereniging Pax Europa, waarvan zijn echtgenote penningmeesteres is, misbruikt voor futiele-, maar kostbare, processen tegen individuele bloggers in Duitsland, die het hebben gewaagd, om het woord 'racist' te gebruiken, of zelfs maar naar zo een blogpost hebben verlinkt. Blijkbaar is nu ook het geld van Pax Europa op, en moet U. zijn motorfiets verkopen. Debie:

Kortom, meneer Ulfkotte is een fantasierijk man. Wat mij nog meer verbaast is dat hij nu zegt dat het zich inlaten (lees aanvaarden van hulp) met het Vlaams Belang een vergissing was. Kan best zijn vanuit zijn oogpunt maar je kan je afvragen hoe zoiets mogelijk is? De man beweert jaren topjournalist in oorlogsgebieden geweest te zijn, beweert een eigen bedrijf in veiligheidsmanagement te hebben en zou iedereen in zijn organisatie 'grondig screenen'. Toch pijnlijk om dan zo'n zogenaamde fout te maken ?

Zou het misschien kunnen dat meneer Ulfkotte de impact van dergelijke organisatie onderschat heeft? Dat hij niet de nodige financiële middelen bijeen krijgt? Schrik heeft gekregen ? Hij beweert toch bang te zijn voor aanslagen tegen zijn gezin. Allicht een combinatie van alle factoren.

Welnee, de heer Ulfkotte komt uit alle gebeurtenissen naar voren als een ziekelijke opschepper, die, wat Debie ook beweert, er steeds weer in slaagt om dubieuze bondgenoten tot medewerking te verleiden.

dan wordt Debie ernstig. Hij gaat conclusies trekken. Natuurlijk is niet het VB of het SIOE de schuld van het débacle (verschillende commentaren op zijn blogpost vinden trouwens van wèl), maar.... U had al geraden, wie:

Feit is dat met deze houding de islam alweer dreigt te winnen. En is het nu niet nét dat hetgene meneer Ulfkotte wou aanklagen? Een doordenker. Ik sluit af met een citaat van een Antwerpse hoofdcommissaris: "De zwakken moeten eruit".

En dan de finale afmaker van Debie:

ps : wil u uw gedacht tegen meneer Ulfkotte zeggen? Dat kan via udo@ulfkotte.de . Zijn GSM nummer heb ik ook, maar ga ik niet publiceren. Stel je voor dat de 'hoogste Duitse veiligheidsdiensten' in actie zouden schieten. Goed gelachen...

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails