20 september 2008

Filip Dewinter vast op Keuls Narrenschip*)

Het was zo'n mooi plan!
Na het kameraadschappelijke bezoek van de rechtsextremisten van Pro-Keulen aan Antwerpen, moest er een anti-Islam tegenbezoek komen! Onder de geanimeerde begeleiding van Bart Debie, hadden de Duitse gasten zogenaamde "hoogtepunten" van Islamisering bezocht, alvorens één en ander te verdrinken inhet VB-stamcafé. Pro-Keulen zou het nog grootser aanpakken!

De dwaaltocht van het Narrenschip in Keulen...

Rechtsextremisten uit heel Europa werden naar Keulen uitgenodigd op 19 en 20 september, om aldaar een "anti-islamiseringscongres" te houden. Het Vlaams Belang was daar uiteraard eregast. Bart Debie mocht nu even niet vooraanstaan, wegens z'n veroordeling. Dus ging Dewinter zelf.

Anders dan in Antwerpen, had een representatieve groep vooraanstaande Keulenaren zich van begin af aan tegen het "nazistisch" gebeuren uitgesproken. Voorop de burgemeester, het CDU-lid Schramma. Op vrijdag 19 september werden de aangereisde congresafgevaardigden dan ook overal met vreedzame manifestaties begroet. (Enkele uitspattingen van "autonomen niet meegerekend). Van de geplande "excursie" naar "verislamiseerde" plekken, kon geen sprake meer zijn, zodat afgevaardigden en journalisten vluchtten op de rondvaartboot, waar een persconferentie moest worden gehouden.

Maar ach en wee: Filip Dewinter (vierde van links aan de persconferentietafel) en zijn gezelschap kon nergens veilig aan land, de bestelde autobus voor de excursie vertrok onverrichterzake, taxichauffeurs boykotten het gezelschap en hun onder valse voorwendsels gereserveerde hotelkamers bij "Holiday Inn" werden afgezegd!

Zonder betweterig te doen, - zou het niet kunnen, dat het Vlaams Belang bij zijn volgende poging om iets gewichtigs te doen in Antwerpen, op een wat meer "Keulse" manier zou worden begeleid?

*) "Narrenschip": Laat-Middeleeuws beeld van de verdorven maatschappij, gebruikt door Erasmus (1503) in zijn "Laus Stultitiae" (Lof der Zotheid).

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails